Top 10 dit moet in je koffer als je op vakantie naar Marokko gaat

marokko
17
2 jul '17
Een aantal zijn al vertrokken, maar een hoop mensen gaan de komende weken naar Marokko. Hier alvast een lijstje met dingen die je zeker niet moet vergeten.

1. Documenten

Laten we maar met een inkoppertje beginnen, zonder paspoort kom je natuurlijk niet heel ver. Ook handig, vergeet je lacarte, verzekeringspas en je pinpas niet mee te nemen. En als je met het vliegtuig gaat natuurlijk je vliegticket. Extra herinnering, je huissleutel van het huis in Marokko is ook wel handig.

2. Opladers

Van je telefoon, je tablet, je laptop en je fotocamera. We kunnen niet meer zonder techniek, en dat moeten we nou eenmaal opladen. Oh ja, vergeet je oordopjes ook vooral niet mee te nemen!

3. Verzorgingsproducten

Stijltang, krultang,  föhn, scheermesjes, harsstrips, pincet, zonnebrandcrème, aftersun, parfum, maandverband, tandpasta, haarproducten, gezichtsproducten, eventuele medicijnen (Norit bijvoorbeeld, kan handig zijn) en make-up, want ja dit slepen we nog steeds allemaal zelf mee. Het maakt niet uit dat we daar ook een hoop kunnen kopen, want die zijn toch net ietsje anders. Ook al is het precies hetzelfde.

4. Zonnebril

Je zonnebril beschermt niet alleen je ogen goed tegen de felle zon, maar geeft onze mooie look ook net even wat extra’s. We willen natuurlijk wel allemaal on fleek flaneren door de straten van Marokko.

5. Nieuwe kleren

Vooral lekker goedkoop dan kunnen we ze achterlaten voor onze lieve tantes en nichtjes. Scheelt weer een hoop gesleep mee terug en heb je meer ruimte om leuke/lekkere dingen uit Marokko mee te nemen naar Nederland. Wat helpt bij het inpakken is om vast wat setjes te maken van leuke outfits, zodoende heb je niet een koffer vol met kleding die onmogelijk te combineren zijn. Lekker zittende slippers is trouwens ook een must om mee te nemen.

6. Foto camera

Zodat je nog heerlijk kan nagenieten als je terug bent van vakantie. En zodat je heimwee krijgt en alvast gaat sparen voor volgend jaar, want laten we wel wezen, die bankrekening ziet er aardig leeg uit na de vakantie.

7. Extra mooie pyjama’s

We krijgen allemaal wel eens onverwachts bezoek en moeten allemaal wel eens snel snel naar buiten om een boodschap te doen. Dit kan natuurlijk in je bleek en saffraan gevlekte gaten pyjama, maar in een nieuwe pyjama zul jij je toch een stuk fijner voelen. 

8. Nederlandse producten

Koffie, (nigro) thee, kaas, pindakaas, hagelslag, frietsaus, ketchup, currysaus, nasi/macaroni/spaghetti kruiden, snoepjes, de halve Albert Heijn. Sommige van ons kunnen stiekem niet zo goed zonder een aantal van deze producten. Maar we zeggen natuurlijk dat we dat meenemen voor de moeilijk etende kinderen.

9. Cadeautjes voor de familie 

Hiermee kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar hou het gewoon bij iets leuks en kleins.  Als je elk jaar op vakantie wilt kost dit je anders een vermogen. Nou is de vraag naar dure producten de afgelopen jaren sterk toegenomen, maar laat je daar niet in mee slepen, het gaat uiteindelijk nog steeds om het gebaar.

10. Een goed boek

En dat is niet alleen voor als je je even verveelt op het strand. Soms is het gewoon heerlijk om je even op de sta7 af te zonderen van alle drukte. Alle familie over de vloer de hele tijd, blèrende kinderen, alle leuke uitjes die je maakt, even een momentje voor jezelf om tot rust te komen is zo gek nog niet. Je kunt het helemáal relaxed maken door een dekentje (en food!) mee te nemen en een nachtje in de openlucht te overnachten. En als je nou met je partner op vakantie gaat dan zou ik nog wat waxinelichtjes in die koffer douwen ;)

© Redactie 2017
marokko
vakantie
koffer
top 10
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?