Spaanse minister bedankt Marokkaanse inlichtingendiensten

marokko
11
3 jul '17
Door de tussenkomst van de Marokkaanse autoriteiten zijn er wereldwijd, en met name in Spanje, vele terreurcellen ontmanteld en aanslagen verijdeld.

Afgelopen vrijdag bracht de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Juan Ignacio Zoido, een werkbezoek aan Marokko. Vooral op het gebied van veiligheid geldt er een nauwe samenwerking tussen beide landen, een gegeven wat ook Zoido benadrukte na zijn bezoek.

Wereldwijd gelden de Marokkaanse inlichtingendiensten als één van de meest effectieve, zo onderschreef ook de Spaanse minister. Door de samenwerking met de Marokkaanse collega's kon men honderden terreurverdachten in de boeien slaan de afgelopen jaren.

Tegenover het Spaanse medium EFE zegt de beleidsman het volgende: "Alleen al de afgelopen periode is het ons samen gelukt 178 potentieel gevaarlijke terreurverdachten te arresteren en 10 complete terreurcellen op te rollen."

Saillant detail is wel dat ruim 50% van de gearresteerde terreurverdachten personen met een Marokkaanse nationaliteit betreft.

© Redactie 2017
marokko
spanje
samenwerking
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?