Marokko: In het eerste halfjaar van 2017 is 145 hectare bos vernietigd door brand

marokko
5
4 jul '17
In totaal hebben 96 branden in de eerste helft van 2017 145 hectare bos vernietigd, volgens de Hoge Commissie voor Water en Bosbouw en Bestrijding van Woestijnvorming (HCEFLD).

Op regionaal niveau registreerde de Oriental regio (Nador, Berkane, Taourirt, Jerada) 23 branden waarbij 65 hectare vernietigd werd, gevolgd door het noordoostelijke regio (Taounate, Al Hoceima, Guercif, Taza) met 10 branden waarbij 45 hectare vernietigd werd, meldt medias24.

Wat moet worden opgemerkt is dat bij deze cijfers niet de bosbrand afgelopen weekend in Mediouna, Tanger, is meegerekend. Hier zou dit weekend volgens HCEFLD 215 hectare bos zijn vernietigd.

De Hoge Commissie roept alle burgers en gebruikers van bosgebieden (kampeerders, bijentelers, werkers) op om "het gebruik van vuur tijdens de zomertijd te vermijden en de bevoegde autoriteiten te waarschuwen voor alle rook, vuur of andere oorzaken die brand kunnen veroorzaken".

HCEFLD heeft vorig jaar een nieuw Nationaal Centrum voor Bosklimaatrisicobeheer (CRCF) opgericht. De missie is de efficiëntie en effectiviteit van inter-partnercoördinatieprocessen te verbeteren om enerzijds real-time brandincidenten te monitoren en data te voorzien en anderzijds voor toezicht en monitoring van preventie-, voorspellings- en responsprogramma's van bosbranden op nationaal niveau.

© Redactie 2017
marokko
bos
brand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?