Grote muggenplaag in Fez, maatregelen autoriteiten blijven uit

marokko
8
4 jul '17
De inwoners van Fez hebben te kampen met een ware muggenplaag, tevergeefs wordt er aangeklopt bij de lokale autoriteiten. Gevreesd wordt er vooral voor de gezondheid van de kinderen.

Net zoals in andere steden in Marokko is de mug een ware slaaponthouder, desalniettemin is de situatie in Fez ontgroeid tot een waar hoofdpijndossier voor de lokale autoriteiten. Toch blijft effectieve hulp vanuit de kant van de lokale overheid uit, dit tot woede van vele ouders in de stad.

Volgens het Marokkaanse medium Al Akhbar spreekt men nu al van een plaag op lokaal niveau. De ernst van de situatie lijkt ook te zijn doorgedrongen bij de gemeente van de stad, alleen het in de praktijk brengen van een oplossing laat nog op zich wachten.

Het is dus nog even wachten op actie van de autoriteiten. Deze meldden echter wel op hun officiële Facebookpagina dat er van 28 juni tot en met 7 augustus een speciale actie op gang gezet wordt. Of men nog bezig is met de voorbereiding of dat er überhaupt nog een passende oplossing gevonden moet worden, die opties staan nog even open.

© Redactie 2017
marokko
fez
muggenplaag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?