PVV, Pegida en NVU betogen tegen Marcouch

algemeen
11
5 jul '17
Geert Wilders is woensdagmiddag aangekomen bij het gemeentehuis van Arnhem, waar hij samen met andere PVV'ers demonstreert tegen de voordracht van Ahmed Marcouch als nieuwe burgemeester van de stad.
Ook leider Edwin Wagensveld van actiegroep Pegida en Constant Kusters van de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) zijn met sympathisanten ter plaatse om hun ongenoegen te uiten.

"De man die wél vindt dat agenten Turks of Arabisch moeten kunnen spreken én voorstander is van hoofddoekjes bij de politie, maar vindt dat PVV’ers niets bij de politie te zoeken hebben. Die man is straks de baas van de politie. Schandalig!", aldus Wilders.

Volgens Wilders wilde Marcouch van Amsterdam Nieuw-West "een islamitisch stadsdeel maken" en is de PvdA'er "fan van de islamofascistische moslimbroeder al-Qaradawi".

Honderdvijftig tot tweehonderd man publiek is toegestroomd, maar het is niet duidelijk hoeveel van die mensen zijn gekomen om mee te demonstreren. De politie is aanwezig met onder meer tientallen agenten. Ook is politie te paard ingezet.


© ANP 2017
marcouch
pvv
pegida
nvu
betogen
arnhem
burgemeester
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi