Rabat: 12 Marokkaanse scholieren beloond met trip naar NASA ruimtekamp in VS

marokko
6
5 jul '17
De Amerikaanse ambassade in Rabat koos deze 12 leerlingen uit voor de speciale reis die hen naar het NASA ruimtekamp in de Verenigde Staten gaat leiden.

Een ervaring die hen altijd bij zal blijven, 12 scholieren uit Marokko gaan die meemaken. Dit wordt deels allemaal mogelijk gemaakt door hun uitzonderlijke prestaties in de vakgebieden scheikunde, natuurkunde en techniek. De doorslaggevende factor voor de uitverkiezing van deze leerlingen was het feit dat ze met de meest pakkende video kwamen.

De opdracht was om in een 3 minuten durende video een complex wetenschappelijk vraagstuk te omschrijven. Kandidaten vanuit heel Marokko konden hun inzending insturen, leden van de Amerikaanse ambassade en een Marokkaanse overkoepelende wetenschapsorganisatie bogen zich over de kwaliteit.

Na als winnaar uit de koker te zijn gerold wacht hen een wekenlange trip die hen naar de Verenigde Staten zal leiden om deel te nemen aan het NASA ruimtekamp in Huntsville, Alabama, voor interactieve educatieve ervaring en gesimuleerde training aan boord van een NASA-ruimteschip. De studenten zullen ook naar Washington DC reizen voor een culturele rondleiding om o.a. musea en het Witte Huis te bezoeken.

© Redactie 2017
marokko
scholieren
nasa
ruimtekamp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?