Prijzen van medicijnen voor chronische ziekten met 46% verminderd in Marokko

marokko
2
6 jul '17
De prijzen van diverse medicijnen voor chronische ziekten die veel Marokkanen treffen, zijn verminderd met 46 procent, volgens een persbericht uitgegeven door het ministerie van Volksgezondheid.

Er is flink gesneden in de prijzen van medicijnen om ziektebeelden zoals kanker, diabetes, bloeddruk, infectieziekten en ontstekingsziekten te verlagen, meldt Moroccoworldnews. Dit om de levenskosten te verlagen en zo het leven in Marokko te vergemakkelijken. Het ministerie voegde eraan toe dat van meer dan 50 geneesmiddelen de prijzen gereduceerd zullen worden.

Sinds de uitgifte van de verordening nr. 2.13.852 over de prijsbepaling van farmaceutische drugs in 2013, heeft het ministerie de prijzen van meer dan 3600 medicijnen kunnen verlagen.

Het ministerie geeft te kennen: "Het succes van deze hervorming is gemaakt als gevolg van de bijdrage van medische professionals uit farmaceutische laboratoria en medicijn distributeurs".

Het ministerie voegde ook toe dat het Nationale Medicijnbeleid de lokale farmaceutische industrie wil stimuleren om eerlijke toegang tot medicijnen en behandelingen voor alle Marokkanen te waarborgen.

© Redactie 2017
marokko
medicijnen
chronische ziekte
daling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?