België speurt naar terreurverdachte

buitenland
0
6 jul '17
De Belgische justitie is op zoek naar minstens één lid van de terreurcel waarvan woensdag twee leden werd opgepakt. Het federaal parket houdt er rekening mee dat eventuele terreurplannen versneld worden uitgevoerd.

De politie pakte woensdag in de Brusselse gemeente Anderlecht de broers Akim en Khalid S. op. Deze Belgen van 37 en 40 jaar worden verdacht van deelname aan een terroristische organisatie.

In een garagebox werden onder meer kalasjnikovs, een riotgun, handvuurwapens. kogelwerende vesten, een zwaailicht, uniformen en ontstekingsmechanismen gevonden. De terrreurcel zou vergevorderde plannen hebben voor een aanslag, maar een precieze datum was er waarschijnlijk nog niet. In Frankrijk werd een 42-jarige verdachte opgepakt.

Risico

De twee zijn broers van Saïd S., een lid van de motorbende Kamikaze Riders die in oktober tot 6 jaar cel werd veroordeeld wegens terrorisme.

De daders van de aanslag van maart vorig jaar in Brussel versnelden hun actie nadat trawanten waren opgepakt. "Dat risico kunnen we nu ook niet uitsluiten", aldus een parketwoordvoerder.

© ANP 2017
belgië
terreurverdachte
terreurcel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi