Marokko gaat maritieme zone afbakenen ten hoogte van de Marokkaanse Sahara

marokko
32
7 jul '17
De Marokkaanse regering kondigde gisteren aan dat zij een wetsontwerp hebben aangenomen om Marokko's maritieme zones en territoriale wateren ten hoogte van de Marokkaanse Sahara en de Canarische eilanden af te bakenen.

"Dit is een soevereine daad die volledig in overeenstemming is met de internationale wetgeving", zei de woordvoerder van de overheid, Mustapha El Khalfi, gisteren tijdens een persverklaring.

Deze wet heeft een strategische, politieke en diplomatieke waarde. Hiermee wil men onder andere de beweringen beëindigen dat Marokko niet het recht van soevereiniteit geniet over zijn territoriale wateren in deze regio van het Koninkrijk en wil men aantonen dat Marokko wel degelijk aan haar soevereiniteit denkt op zee. 

Deze wet werd gedicteerd door de noodzaak om te voldoen aan de internationale wetgeving inzake maritieme wateren. "Het heeft ook ten doel om gebieden te beperken voor een betere controle van het scheepsverkeer, nationale veiligheid en milieubescherming," aldus de woordvoerder van de regering

Het hoe en wanneer van dit plan staat voorlopig nog even open.

De Polisario heeft direct na deze persverklaring gereageerd en die zijn zacht gezegd niet heel erg blij. Zij zeggen dat dit een aanval en een inbeslagneming van Marokko is van dit maritieme gebied, meldt Lefr360.

© Redactie 2017
marokko
wateren
afbakenen
sahara
canarische eilanden
internationaal recht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?