Levenslange gevangenisstraf voor twee Marokkaanse militairen beschuldigd van verraad

marokko
28
7 jul '17
Twee Marokkaanse soldaten die beschuldigd worden van het aansporen van soldaten en burgers om zich aan te sluiten bij het separatistische Polisario-front bij de militaire basis in de Bir Gandouz-regio zijn berecht.

Het nieuwsmedium Assabah kondigde aan dat een sergeant en een sergeant eerste klasse een levenslange gevangenisstraf opgelegd hebben gekregen door het militaire tribunaal in Rabat.

De twee mannen werden vier maanden geleden gearresteerd door de militaire politie na het voeren van gesprekken en het delen van berichten op sociale media. De politie is vervolgens een onderzoek gestart, waaruit bewijzen voortkwamen dat de soldaten informatie uitwisselden met Polisario-leden.

Artikel 205 van het Militair Strafrechtboek, dat in juli 2015 is ingevoerd, zegt dat "iedereen waarvan het militair tribunaal (na onderzoek) bepaald dat diegene is betrokken bij het aanzetten en rekruteren van soldaten of soortgelijke (burgers) in het voordeel van de vijand, een organisatie, rebelgroep wordt gestraft met een levenslange gevangenisstraf."

© Redactie 2017
marokko
militairen
verraad
polisario
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?