Pesticiden verantwoordelijk voor 48,6% van vergiftigingsdoden in Marokko

marokko
0
8 jul '17
Pesticiden zijn verantwoordelijk voor 48,6% van al de gerapporteerde vergiftigingsdoden in Marokko in 2016.

Dit meldt het meest recente algemene rapport van het 'Poison Control and Pharmacovigilance Center' (CAPM) dat gisteren is vrijgegeven.

"Departementen van het ministerie van Volksgezondheid worden vaak geconfronteerd met gevallen van pesticiden vergiftiging als gevolg van de vrije toegang van de bevolking tot pesticiden. Deze kunnen gevaarlijk zijn als deze niet gebruikt worden volgens de voorschriften, zoals door kinderen of bij zelfdoding", geeft de directrice van het CAPM, Rachida Soulaymani Bencheikh, te kennen aan het Marokkaanse persbureau MAP.

Er wordt veel misbruik gemaakt van pesticiden die makkelijk verkrijgbaar zijn in de wekelijkse markten of bij groothandelaren, meldt medias24. Dit vergemakkelijkt de toegang van de bevolking tot deze producten die ook voor huishoudelijk gebruik, met name voor de bestrijding van insecten of knaagdieren, gebruikt worden.

De statistieken van het CAPM tonen gemiddeld 2000 gevallen per jaar aan van pesticiden vergiftiging, waarvan 3% tot 4% een fatale afloop heeft. Dit cijfer is "slechts indicatief" aangezien er veel gevallen zijn die niet worden gemeld.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2017
marokko
pesticiden
vergiftiging
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?