Publieke strand in Aïn Diab door lokale autoriteiten verhuurd (video)

marokko
11
8 jul '17
Het publieke strand in Aïn Diab wordt frequent bezocht door de lokale bewoners uit Casablanca e.o., waarvan de meeste afkomstig zijn uit armere wijken en waar men nu de keuze krijgt om een parasol te huren of te vertrekken.

Gewoon even rustig op het publieke strand zitten in Aïn Diab kan niet meer, al snel wordt je benaderd door mannetjes met parasols, die je de keus geven om een parasol te huren of te vertrekken. Dit tot ongenoegen van de mensen die hier al jaren komen en enkel van het strand en de zee willen genieten. Een eigen meegebrachte parasol of stoel wordt niet toegestaan.

"Als we van het zand van Aïn Diab worden beroofd, wat blijft er voor ons?", schreeuwde een man. En dat is een terechte vraag, want met name de armere bevolking, die zich privaat stranden niet kunnen veroorloven, wordt hierdoor getroffen.

Ook een andere strandbezoeker uit haar verontwaardiging en woede aan nieuwsoutlet Lefr360. De vrouw van respectabele leeftijd, vergezeld van haar kinderen en kleinkinderen zegt "Aïn Diab, ik kom hier al sinds ik een klein meisje was, toen er bijna niets was gebouwd, en het was een aangename tijd. We namen zelf gasbranders mee om maaltijden ter plaatse te bereiden. Vandaag moet ik geld betalen aan mensen die me verplichten hun parasols en stoelen te huren".

Volgens een verhuurder van de parasols is het "normaal" De man (zie zijn getuigenis in de video hieronder) zegt zonder met zijn ogen te knipperen dat hij een plot van het publieke strand heeft gehuurd en dat het verstandig is om zijn "zaken" winstgevend te maken. "Als ik geen parasols in dit perceel neerzet, dat ik huurde, hoe moet ik dan leven?".

De grote vraag is nu hoe kan dit gebeuren? En wat blijkt, de gemeenteraad van Casablanca lanceert jaarlijkse aanbestedingen voor de huur van dit publieke domein in Aïn Diab. De machtigingen worden uitgegeven door een gemengde commissie bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Casablanca en de nationale veiligheid.

De "gelukkigen" die worden uitgekozen om te mogen huren, verhuren dit vervolgens weer aan anderen die zij betrouwbaar achtten, die er vervolgens weer "managers" neerzetten.

Youtube link

© redactie 2017
marokko
aïn diab
publiek
strand
verhuurd
parasols
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?