Politie drijft pro-Hirak demonstratie in Rabat uit elkaar (video)

marokko
106
9 jul '17
Verscheidene mensenrechtenactivisten verzamelden zich gisteren voor het Marokkaanse parlement in Rabat om solidariteit met Hirak en de aangehouden Rif-activisten te tonen.

Foto's en video's gepubliceerd door online media-uitzendingen laten politieagenten zien die demonstranten hardhandig duwen en schoppen om ze uit elkaar te drijven op hun verzamelpunt.

Abdelaziz Nouidi, een advocaat en onderdeel van het verdedigingsteam van de Rif-gedetineerden, zei dat zijn bril was gebroken toen hij werd geduwd door een senior politieagent.

Volgens de regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi zitten 176 Rif-demonstranten momenteel in preventieve detentie. De roep voor hun vrijlating komt niet alleen vanuit Hirak, maar wordt ook geuit door tal van publieke persoonlijkheden en mensenrechtenorganisaties.

De online reacties van Marokkanen op de beelden lopen uit een, de een vindt dat de demonstranten het recht hebben om te demonstreren en te hard door de politie worden aangepakt, terwijl de ander vindt dat de demonstranten zich niet zo moeten aanstellen.

Youtube link

© Redactie 2017
marokko
rabat
demonstratie
hirak
solidariteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?