Na overlijden van 2-jarige Idaya, komt er nu een nieuw ziekenhuis in Tinghir

marokko
12
10 jul '17
Goed nieuws voor de inwoners van Tinghir, er wordt binnenkort een nieuw provinciaal ziekenhuis gebouwd.

Het project werd afgelopen vrijdag gelanceerd in aanwezigheid van El Houssaine Louardi, de minister van Volksgezondheid. Dit nieuwe ziekenhuis zal onder andere uitgerust worden met een operatiekamer, een eerste hulp afdeling, een laboratorium en een radiologie-afdeling.

Dit ziekenhuis wordt gebouwd op een perceel van zes hectare met een capaciteit van 120 bedden. Het zal ook hemodialyse, fysiotherapie en poliklinische diensten omvatten.

Er is een budget van 240 miljoen dirham vrijgemaakt voor de realisatie van dit ziekenhuis. Eenmaal in gebruik, zou het voordelen in de algemene geneeskunde, gynaecologische verloskunde en pediatrie moeten bieden.

Implementatie van de nieuwe gezondheidsfaciliteit zal de kwaliteit van de verstrekte zorg verbeteren aan patiënten in de provincie met een bevolking van meer dan 333.000 inwoners.

Dit ziekenhuisproject komt in antwoord op de eisen van de lokale inwoners en volgden na de dood van de 2-jarige Idaya, die slachtoffer werd van het gebrek aan infrastructuur in deze regio.

In april maakte Idaya een val in de valleien van Toudgha terwijl ze aan het spelen was. Haar ouders brachten haar aanvankelijk naar het ziekenhuis in Tinghrir (waar ze door gebrek aan medische apparatuur niet geholpen kon worden), vervolgens naar Errachidia en vervolgens naar Fez, waar de kleine meid uiteindelijk overleed aan de verwondingen aan haar hoofd.


© Redactie 2017
marokko
tinghir
ziekenhuis
idaya
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?