Marokko tekent 17 overeenkomsten met pioniers in auto- en luchtvaartindustrie

economie
9
10 jul '17
Afgelopen donderdag werden er in Rabat zeventien overeenkomsten ondertekend voor investeringsprojecten van in totaal 2,4 miljard dirham.
Het 'Industrial Acceleration Plan' trekt nieuwe investeerders. Deze overeenkomsten, die naar verwachting een omzet van 7,22 miljard dirham en 14.230 directe banen zullen genereren, werden ondertekend door de minister van Industrie, Investeringen, Handel en de Digitale Economie, Moulay Hafid Elalamy, en door de managers van de betrokken bedrijven. Van deze investeringsprojecten zullen er 14 in de automobielindustrie en 3 in de luchtvaartindustrie zijn.

Bij de ondertekening zei Elalamy dat door deze investeringen er nieuwe specialisaties en technieken in Marokko zullen worden geïntroduceerd. De minister benadrukte dat deze verschillende projecten "getuigen van de groeiende interesse die de nationale exploitanten ervaren voor de opkomende industriële sectoren. Meer mensen willen erin investeren".

In 2016 bedroeg het aantal banen dat door de automobielindustrie werd gegenereerd bijna 150.000 banen, een stijging van ongeveer 80 procent ten opzichte van 2014. De omzet ging van 40 miljard dirham naar 60 miljard dirham in dezelfde periode, een stijging van 50 procent.

Wat de prestatie van de luchtvaartsector betreft, de omzet van de sector in 2016 bedroeg 9,2 miljard dirham, en stijgt van 12,5 procent ten opzichte van 2015. De arbeidskrachten die in de sector werkzaam zijn steeg van 12.600 naar 15.000 werknemers tussen 2014 en 2016, meldt Moroccoworldnews.
marokko
auto
luchtvaart
industrie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
rohingya
syrië
moord
migranten
ayoub el kaabi
adel taarabt
spoorwegongeval
oost-ghouta
fifa
rs berkane
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam