Bewoners van Casablanca klagen over hoge parkeerkosten

marokko
16
11 jul '17
Het Marokkaans tv-kanaal 2M besprak tijdens een nieuwsuitzending de parkeerkosten in Casablanca die voor grote verontwaardiging hebben gezorgd bij de inwoners van de stad.

De beelden laten de ontevredenheid zien van de inwoners met betrekking tot de prijzen voor parkeren op straat in Casablanca, met inbegrip van gebieden in Ain Diab en in de buurt van Morocco Mall.

Sprekers in de video klagen over hoe talrijke parkeerwachters op illegale wijze buitensporige prijzen vragen voor het parkeren.

Volgens de reportage van 2M zijn normale parkeerprijzen tussen de drie en vijf dirham, maar er zijn meerdere parkeerwachters die de prijzen hebben verhoogd tussen de 10 en 20 dirham, wat onterecht hoge prijzen zijn.

Bij het beantwoorden van vragen over het probleem van de parkeerkosten in Casablanca, heeft Samira Razzani, plaatsvervangend bestuurslid die verantwoordelijk is voor parkeergarages, gezegd dat een autobestuurder slechts 3 dirham moet betalen om zijn auto op straat te parkeren. Ze gaf verder te kennen dat motorrijders 2 dirham en vrachtwagenchauffeurs 5 dirham moeten betalen.

Razziani voegde eraan toe dat de prijzen meestal in de nacht verdubbeld worden.

De reportage van 2M is hier te bekijken: https://www.facebook.com/amine.nafid.7/videos/10154694916172621/

© Redactie 2017
marokko
casablanca
parkeerkosten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?