DST arresteert één van Marokko's grootste vastgoedoplichters

marokko
3
11 jul '17
De man die geregeld tussen Marokko en Spanje pendelde, maakte vele mensen grote sommen geld afhandig. Vooral in het noordelijke gedeelte van Marokko koos hij zijn slachtoffers.

Mohamed El Kouaz, door het Marokkaanse medium Ahdath Al Maghribia betiteld als één van Marokko's grootste vastgoedoplichters, kon onlangs in Larache in de boeien worden geslagen. De beste man werkte naar verluidt samen met verschillende andere vastgoedontwikkelaars, evenals verkozen ambtenaren in de lokale politiek van Tétouan.

Door een goede samenwerking tussen het DST (Direction de la Surveillance Territoire) en de Marokkaanse overkoepelende politieorganisatie DGSN in Tétouan kon men dit onderzoek succesvol afsluiten.

De hoofdverdachte zou al in mei van het kalenderjaar 2015 zijn begonnen met deze illegale activiteiten. Een aantal klanten kwam er toen achter berooid te zijn achtergelaten nadat ze in hun beleving een huis of appartement hadden aangeschaft bij een kantoor in Cabo Negro.

Hoe de man in kwestie zo lang ongestoord door heeft kunnen gaan is niet helemaal goed op te maken uit het artikel van Ahdath Al Maghribia. Wellicht dat deze vraag ook nog deel uitmaakt van het lopende onderzoek naar de verdachte.

© Redactie 2017
marokko
vastgoed
oplichter
dst
dgsn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?