Marokkaanse ministerie van Verkeer belooft 1200 nieuwe flitspalen in 2018

marokko
1
11 jul '17
Over het gehele land zullen er komend kalenderjaar 1200 nieuwe flitspalen worden neergezet.

Een officiële verklaring van het Marokkaanse ministerie van Verkeer en Transport meldt de realisatie van maar liefst 1200 nieuwe flitspalen. De verwachting is dat deze er in 2018, exacte einddatum ontbreekt nog, staan en ook meteen werkbaar zijn. Van dit aantal zijn er momenteel al 148 geïnstalleerd en ingezet.

Dit project maakt deel uit van een veel groter voornemen om de Marokkaanse weggebruiker bewuster te maken en zodoende de verkeersveiligheid te vergroten. Men heeft ook meteen voor het niet al te goedkoopste materiaal gekozen, de flitspalen die er nu komen zullen op 2 punten binnen een reikwijdte van 20 tot 30 kilometer snelheidsovertredingen registreren. Hiermee wil men het veelvoorkomende verschijnsel voorkomen dat zodra men een flitspaal is gepasseerd hij/zij toch weer verder het gaspedaal intrapt.

Zowel binnen als buiten de bebouwde kom worden deze palen verdeeld. Het heeft jaren geduurd voordat dit beleidsplan eindelijk concreet op tafel kwam, in vorige Marokkaanse kabinetten kreeg het elke keer nul op het rekest. Het heikele punt toen was de aanbesteding.

© Redactie 2017
marokko
flitspalen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?