Tramnetwerk Rabat: Verlenging van 7 km in 2019

marokko
1
12 jul '17
De uitbreiding van het tramnetwerk in het hoofdstedelijk gebied van Rabat-Salé zal een lengte van 7 kilometer bedragen met een totale investering van 1,7 miljard dirham.

"Alle inspanningen worden gedaan om de werkzaamheden van deze eerste uitbreiding in 2019 af te ronden, waardoor een extra bevolking van ongeveer 300.000 inwoners kan worden bereikt en we nog eens 40.000 passagiers per dag kunnen vervoeren", aldus de directeur-generaal Said Zarrou in een interview gepubliceerd door L'Économiste.

Volgens Zarrou zal de uitbreiding betrekking hebben op lijn 2 die uitgebreid wordt naar het nieuwe ziekenhuis in Salé en, aan de zijde van Rabat, naar de wijk Yacoub Al Mansour. Het uitbreidingsproject "is op de goede weg, en het werken aan afwijkende netwerken (elektriciteit, drinkwater, telecommunicatie) is al begonnen en de officiële lancering van het werk aan het tramnetwerk wordt binnen enkele maanden al verwacht, zelfs voor het einde van dit jaar".

In maart werd een overeenkomst gesloten voor de mobilisatie van bijna 880 miljoen dirham, als eigen vermogen door projectpartners, namelijk de ministeries van Economie en Binnenlandse Zaken, de instelling van inter-gemeentelijke samenwerking Al Assima, het tramwegbedrijf Rabat-Salé (STRS) en het Agentschap voor de ontwikkeling van de Bouregreg vallei. De rest van de begroting zal worden gemobiliseerd in de vorm van concessionele leningen.

De tram van Rabat-Salé vervoert ​​meer dan 110.000 passagiers per dag, voegt Said Zarrou tot slot nog toe.

© Redactie 2017
marokko
rabat
tramnetwerk
verlenging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?