Paniek na brand aan boord van trein tussen Fez en Marrakech (video)

marokko
0
12 jul '17
Gisterenavond omstreeks 20:00 uur, en na een alarmsignaal, stopte de trein die Fez verbindt met Marrakech, tussen de stations van Mers Sultan en Oasis, wegens een brand in het toilet.

"Als veiligheidsmaatregel werden alle passagiers op deze trein onmiddellijk geëvacueerd," meldde de Marokkaanse spoorwegmaatschappij ONCF op hun Facebookpagina en voegde daaraan toe dat het vuur om 20:20 uur onder controle werd gebracht.

"De passagiers van de trein werden verzorgd en er werd een andere trein ter beschikking gesteld om hun reis voort te zetten," zei ONCF.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, het is niet duidelijk of dit door een kortsluiting is gekomen ofdat het een criminele daad was.

Op de video is te zien dat de brand zich snel verspreidde en er hevige rookontwikkeling was. Op de video is ook te zien hoe mensen in paniek over de rand van het perron (de straat op) klimmen begeleid van kreten en geschreeuw. De trein was te lang voor het gehele perron en de mensen achterin moesten hierdoor een stuk naar voren lopen door de trein, gelukkig niet door een gedeelte waar op dat moment al brand was.

Youtube link

© Redactie 2017
marokko
fez
marrakech
brand
trein
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?