Vier Marokkaanse 'Techgirls' naar Verenigde Staten voor training

buitenland
0
14 jul '17
Er zijn vier jonge middelbare scholieren door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken geselecteerd om deel te nemen aan een zomer uitwisselingsprogramma in de Verenigde Staten.
Sinds 12 juli nemen vier Marokkaanse middelbare schoolmeisjes in de leeftijd van 15 tot 17 jaar deel aan het zomer uitwisselingsprogramma 'TechGirls 2017' in de Verenigde Staten. De uitverkorenen, Asmae Aannaque, Yasmina El Argoubi, Asmaa Hadir en Soukaina Tachoufti zullen tot 8 augustus in de Verenigde Staten blijven. Zij zijn 4 van de 130 meisjes die deelnemen aan dit initiatief van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het drie weken durende uitwisselingsprogramma is ontworpen om jonge meiden uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten te stimuleren en te inspireren om een carrière in wetenschap en technologie na te streven. Naast de 4 Marokkaanse techgirls zullen er ook techgirls deelnemen uit de landen Algerije, Egypte, Jordanië, Jordanië, Libanon, Palestina en Tunesië.

Het doel is dat ze "leidende figuren worden op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde", aldus de Amerikaanse ambassade in Rabat.

De Marokkaanse TechGirls zullen deelnemen aan workshops over o.a. leiderschap, projectmanagement, codering en technologie aan de 'Virginia Tech University' in Blacksburg, Virginia.

Zij zullen ook deelnemen aan een observatiedag op de werkplaats van de grootste technologiebedrijven in Washington, en zullen een bijdrage leveren aan activiteiten in de gemeenschap. Tijdens hun verblijf worden de meisjes begeleid door toonaangevende managers op het gebied van technologie, die niet alleen afkomstig zijn uit de Verenigde Staten maar ook uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika.
marokko
techgirls
vs
training
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
fifa
chan 2018
fez
vrouwen
marokkaan
kinderen
toerist
jamal sellami
discriminatie
bondscoach
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
marrakech
hervé renard
rabat
spanje
daesh
politie
agadir
frmf
al hoceima