'Marhaba 2017': 747.000 Marokkanen inmiddels gearriveerd via transitpunten

buitenland
10
14 jul '17
Het gaat hard nu, sinds de lancering van de operatie 'Marhaba 2017' zijn er inmiddels 747.000 Marokkanen die in het buitenland verblijven in Marokko aangekomen via de verschillende transitpunten.
Abdelkrim Benatiq, de verantwoordelijke minister voor Marokkanen die in het buitenland verblijven (MRE's), meldde dit gisteren tijdens de wekelijkse ministerraad.

Vorige week was dit aantal nog 425.000 en het aantal Marokkanen die in het buitenland wonen komen sinds deze week dus massaal richting Marokko voor vakantie en familiebezoek.

De regeringswoordvoerder, Mustapha El Khalfi, wees er in de persverklaring na de ministerraad op dat meer dan 5 miljoen Marokkanen in het buitenland gevestigd zijn, waarvan bijna de helft elk jaar het Koninkrijk bezoekt, 70% hiervan zijn jonger dan 45 jaar en 20% zijn geboren in de woonlanden.

De minister heeft ook in zijn presentatie gezegd dat de geld overmakingen van MRE's aanzienlijk gestegen zijn, in 2016 ging het in totaal om 62 miljard dirham en van januari t/m mei van dit jaar gaat het om ruim 24 miljard dirham, meldt Lefr360.

Hij zei ook dat in 2016 17% van de MRE's via landvervoer terugkeerde naar het Koninkrijk, 41% koos voor zeevervoer en 41% voor het luchtvervoer.

De minister voegde eraan toe dat er een plan is geïmplementeerd voor de ontwikkeling van de ontvangstvoorzieningen en de versterking van de diensten aan de Marokkanen van de wereld, dat er 17 opvangcentra binnen en buiten het koninkrijk zijn opgericht, evenals een plan voor medische diensten, door de centrale rol van de Mohammed V Stichting voor Solidariteit.

Andere maatregelen zijn genomen op het gebied van beveiliging, communicatie, juridische en administratieve ondersteuning en culturele ontwikkeling, evenals de ontwikkeling van investeringen door Marokkanen van de wereld. Daarnaast is er de oprichting van een virtuele regio genaamd 'Regio 13' die gericht is op het vergemakkelijken van de integratie van Marokkaanse ondernemers van de wereld (MeM) in de Marokkaanse economie in samenwerking met de Algemene Confederatie van Ondernemingen van Marokko (CGEM).
marokko
marhaba
marokkanen
vakantie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
migranten
zestig
rs berkane
jaren
veiligheidsraad
genoa cfc
ayoub el kaabi
vrouwen
moord
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam