Marokko's Kasbah Tamadot verkozen tot beste hotel in de MENA-regio

marokko
0
15 jul '17
De online reiswebsite, Travel + Leisure, heeft hun nummer 1 plek voor hotels in de MENA regio toegekend aan Kasbah Tamadot in Marokko, die aan de voet van het Atlasgebergte ligt.

Tijdens een ballonvaart expeditie in Marokko in 1998 maakten de ouders van Richard Branson (de oprichter van de Virgin Group) een uitstapje naar de uitlopers van het Atlasgebergte en ontdekte een adembenemende plek bekend als Kasbah Tamadot.

Na deze prachtige belevenis, stelde zijn ouders hem een aanbod voor dat hij niet durfde te weigeren; namelijk om de Kasbah Tamadot te kopen en om te zetten in Marokko's best bewaarde reisgeheim.

De Kasbah vierde in 2005 zijn grote opening, na twee jaar van lange en zorgvuldige renovaties ontworpen om de gasten het gevoel te geven dat ze in hun eigen Marokkaanse woning verblijven, meldt Moroccoworldnews.

Kasbah Tamadot beschikt over 28 luxe kamers, waarvan er tien luxe Berber tenten zijn. Het Marokkaanse zeldzame tegelwerk accentueert de traditionele inrichting en het meubilair bestaat uit antiek van over de hele wereld, dit samen creëert een "magische plek", aldus Branson zelf.

Gasten kunnen genieten van spa behandelingen, dagelijkse excursies maken door de berberdorpen en genieten van de prachtige natuur die de kasbah omringen.

Het Kanoun restaurant van het resort beschikt over heerlijke regionale gerechten en tajines. Er zijn ook kooklessen die elke middag aan gasten worden aangeboden waarbij ze een drie gangenmaaltijd voorbereiden.

Een gast zei na zijn bezoek aan Kasbah Tamadot : "Ik vond het heel jammer om de Kasbah te verlaten, want het was de perfecte plek om te ontspannen na een bezoek aan het drukke Marrakech."

Kasbah Tamadot dient ook als een belangrijke lokale economische bron. Er zijn 140 mensen werkzaam in de kasbah, waarvan 99 procent lokaal aangeworven is. "We zijn als een familie hier in dit hotel", geeft een medewerker te kennen.

Sinds de opening heeft de Kasbah een loyale klantenkring opgebouwd, die het bestaan van de Kasbah graag geheim wilde houden. Met de nieuwe nummer 1 benoeming in de ranking van Travel + Leisure , zal de Kasbah's magie echter wel veel populairder worden.

© Redactie 2017
marokko
kasbah
tamador
hotel
atlasgebergte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi