Gendarmerie Kenitra rolt internationaal autodiefstal netwerk op

buitenland
5
16 jul '17
De gendarmerie van Kenitra wist door vernuft opsporingswerk dit netwerk op te sporen.
Een internationale autodiefstalbende kon lange tijd ongestoord doorgaan met haar illegale praktijken. Bekend was, zo meldt het Marokkaanse medium Assabah, dat de auto's voornamelijk uit Frankrijk gestolen werden. Het netwerk ging als volgt te werk: auto's werden gehuurd waarna ze pas na enkele dagen als gestolen werden opgegeven bij de verhuurmaatschappij. Tegen die tijd hadden de criminelen de voertuigen allang naar Afrika getransporteerd. Via Spanje, Marokko en Mauritanië kwamen de dure huurauto's uiteindelijk terecht op de Malinese automarkt. 

Gendarmerie Kenitra doet haar werk
Lange tijd kon de bende haar activiteiten continueren totdat de lokale autoriteiten in Kenitra lucht van de zaak kregen. Opvallend als maar zijn kon constateerde de gendarmerie dat twee Frans ingezetenen wel heel erg vaak door Marokko reisden en elke keer met een ander voertuig het land binnenkwamen. Aan de hand van GPS-gegevens van de verhuurmaatschappijen kon men het tweetal aanhouden, tijdens de daaropvolgende verhoren zouden de verdachten al gauw hun illegale activiteiten kenbaar hebben gemaakt. Assabah meldt dat ze verschillende namen van mede-bendeleden hebben doorgegeven. 

Na de arrestatie reisden agenten van de internationale opsporingsorganisatie Interpol speciaal voor deze verdachten af naar Marokko. Daar werd vastgesteld dat ze dit jaar alleen al meer dan 20 luxe voertuigen zouden hebben doorgesluisd naar Mali. Tijdens de verhoren zou ook de directeur van één van de getroffen autoverhuurmaatschappijen aanwezig zijn geweest, dit allemaal ten behoeve van het onderzoek. 


marokko
gendarmerie
autodiefstal
netwerk. opgerold
onderzoek
justitie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
fifa
chan 2018
fez
vrouwen
marokkaan
kinderen
toerist
jamal sellami
discriminatie
bondscoach
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
marrakech
hervé renard
rabat
spanje
daesh
politie
agadir
frmf
al hoceima