Marokko geeft meesterwerk terug aan Italië (video)

buitenland
16
17 jul '17
Marokko heeft aan Italië het meesterwerk teruggegeven van de Italiaanse schilder Giovanni Francesco Barbieri, bekend als Le Guerchin.
Dit meesterwerk, met een waarde van tussen de vijf en zes miljoen euro, werd in augustus 2014 uit de St. Vincent kerk in Modena, Italië gestolen en uiteindelijk gevonden in Marokko.

Het schilderij uit de 16e eeuw, getiteld 'De Maagd, Heilige John de Evangelist en Gregory de Thaumaturge', werd in februari van dit jaar in Casablanca gevonden.

Drie verdachten werden gearresteerd na een poging om het meesterwerk te verkopen aan een rijke Marokkaanse ondernemer in Casablanca voor een bedrag van 940.000 euro. De ondernemer contacteerde de autoriteiten toen hij het schilderij herkende.

De vermeende dader van de diefstal uit de kerk, van Marokkaanse origine, is in Italië gearresteerd en zal aan Marokko worden uitgeleverd.

Het schilderij werd zaterdag overhandigd aan de Italiaanse ambassadeur in Marokko, Roberto Natali, door de politie van de prefectuur Casablanca.

De Italiaanse ambassadeur uitte zijn grote dank aan de Marokkaanse autoriteiten en benadrukte de grote culturele waarde van het gerestaureerde schilderij.

De overhandigingsceremonie van het schilderij in beeld:Youtube link

Videocredit: Lefr360

marokko
italië
meesterwerk
schilderij
gestolen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
rohingya
syrië
moord
migranten
ayoub el kaabi
adel taarabt
spoorwegongeval
oost-ghouta
fifa
rs berkane
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam