Ontmanteling van netwerk gespecialiseerd in het verkrijgen van verblijfsvergunningen door nep huwelijken

buitenland
1
18 jul '17
De Spaanse Guardia Civil heeft een netwerk opgerold die gespecialiseerd is in het verkrijgen van verblijfsvergunningen in de landen van de Europese Unie door middel van nep huwelijken.

Gisteren kondigde de Spaanse Guardia Civil de ontmanteling in Almeria aan "van een netwerk dat gespecialiseerd is in de organisatie van nep huwelijken voor het verkrijgen van verblijfsvergunningen, met name voor Marokkaanse onderdanen".

De ongebruikelijke toename van het aantal registraties van buitenlanders in de gemeentelijke registers van de Spaanse stad Almeria in 2015 bracht de zaak in eerste instantie aan het licht. De plaatselijke autoriteiten openden een onderzoek waarna dit gespecialiseerde netwerk uiteindelijk werd ontdekt.

"De leden van het ontmantelde netwerk richtte zich voornamelijk op Marokkaanse onderdanen in een illegale situatie in de landen van de Europese Unie (EU), die zij gearrangeerde huwelijken voorstelden zodat zij de juiste papieren konden verkrijgen, in ruil voor sommen geld. Van 3000 tot 4.500 euro", zei de bron in een verklaring.

De taken werden slim verdeeld onder de leden van het ontmantelde netwerk. Sommigen waren verantwoordelijk voor het vinden van migranten en vrouwen die geïnteresseerd zijn in nep huwelijken. Anderen waren verantwoordelijk voor het verkrijgen van een socialezekerheidsnummer en weer anderen voor registratie in de gemeentelijke registers.

Er werden 28 mensen gearresteerd. Zij worden vervolgd voor "vervalsing en inbreuk op de rechten van vreemdelingen". Het onderzoek, dat nog steeds aan de gang is, betreft ook nog 11 andere mensen, meldt Lefr360.

© Redactie 2017
spanje
nep
huwelijk
verblijfsvergunning
eu
marokkaanse
onderdanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi