Marokko zal in september een ambassade openen in Zambia

economie
0
20 jul '17
Aan de zijlaan van een bezoek van de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Mounia Boucetta, aan Zambia, werd aangekondigd dat in september een Marokkaanse ambassade geopend zal worden in Lusaka.
De aankondiging hiervan werd gedaan tijdens een persconferentie na een ontmoeting tussen de Marokkaanse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Mounia Boucetta en haar Zambiaanse tegenhanger Harry Kalaba, meldde de lokale pers.

Naast de aankondiging van deze diplomatieke vertegenwoordiging in Zambia was de ontmoeting tussen de twee ambtenaren ook de gelegenheid om een actieplan te ontwikkelen voor de 19 overeenkomsten die ondertekend werden tijdens het bezoek van Koning Mohammed VI aan het land begin dit jaar.

"Het is nodig om een actieplan te hebben voor de succesvolle uitvoering van de 19 bilaterale overeenkomsten die tijdens de Koninklijke toer werden getekend", legde Boucetta uit.

"Deze overeenkomsten zullen de economieën van beide landen stimuleren en zijn ondertekend om de ambitieuze zuid-zuid samenwerking voort te zetten".

Boucetta heeft verder aangekondigd dat "Marokko het sociaal-economische ontwikkelingsprogramma van Zambia zal blijven ondersteunen".
marokko
zambia
ambassade
lusaka
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
drugs
arrestatie
soedan
chan 2018
ziekenhuis
stade mohammed v
gevangenisstraf
algerije
koning mohammed vi
frmf
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
marrakech
hervé renard
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
al hoceima
trump