Marokko zal in september een ambassade openen in Zambia

economie
0
20 jul 14:01
Aan de zijlaan van een bezoek van de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Mounia Boucetta, aan Zambia, werd aangekondigd dat in september een Marokkaanse ambassade geopend zal worden in Lusaka.
De aankondiging hiervan werd gedaan tijdens een persconferentie na een ontmoeting tussen de Marokkaanse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Mounia Boucetta en haar Zambiaanse tegenhanger Harry Kalaba, meldde de lokale pers.

Naast de aankondiging van deze diplomatieke vertegenwoordiging in Zambia was de ontmoeting tussen de twee ambtenaren ook de gelegenheid om een actieplan te ontwikkelen voor de 19 overeenkomsten die ondertekend werden tijdens het bezoek van Koning Mohammed VI aan het land begin dit jaar.

"Het is nodig om een actieplan te hebben voor de succesvolle uitvoering van de 19 bilaterale overeenkomsten die tijdens de Koninklijke toer werden getekend", legde Boucetta uit.

"Deze overeenkomsten zullen de economieën van beide landen stimuleren en zijn ondertekend om de ambitieuze zuid-zuid samenwerking voort te zetten".

Boucetta heeft verder aangekondigd dat "Marokko het sociaal-economische ontwikkelingsprogramma van Zambia zal blijven ondersteunen".
marokko
zambia
ambassade
lusaka
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
real madrid
wk voor clubs
jamal ben saddik
glory redemption
rico verhoeven
al jazira
trump
eredivisie
mbark boussoufa
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir