Al Hoceima: Activisten vastberaden om vandaag te demonstreren

marokko
142
20 jul '17
Diverse Marokkaanse activisten uit het hele land zijn vastberaden om vandaag toch te demonstreren, ondanks de eerdere aankondiging van de lokale autoriteiten dat de 20 juli demonstratie is verboden.

Verschillende activisten uit de naburige regio's reisden naar Al Hoceima om deel te nemen aan de 20 juli demonstratie , alsmede naar de steden Rabat, Fez en Casablanca.

Op weg naar Al Hoceima meldden veel activisten dat er talrijke controlepunten door de autoriteiten zijn opgezet. "De politie hebben de namen op rode kaarten geregistreerd van al degenen die Al Hoceima binnengaan", schreef Omar Radi, een activist, op Twitter.

Bij aankomst in Al Hoceima bevestigde sommige activisten op sociale media dat de burgers van Al Hoceima hun een plaats aanboden om te rusten, bij te komen van de reis en zich voor te bereiden op de demonstratie

De meeste straten van de stad die naar Sidi El Abed en andere wijken leiden, worden omringd door veiligheidstroepen. Diverse barricades werden al op 100 kilometer van de stad opgezet, waardoor veel activisten hun reis naar de stad niet konden afronden, meldden bronnen aan Moroccoworldnews.

Omar Radi zei dat belangrijke delen in de stad zijn overladen met verschillende veiligheidsdiensten; gendarmerie, FAR, DGSN. Ook politieagenten in burgerkleding lopen rond. Radi zei ook dat "het internetnetwerk ongebruikelijk langzaam is", waardoor "we nauwelijks kunnen tweeten of foto's sturen".

De demonstratie, waarvan de locatie nog niet bekend is, zou naar verwachting niet voor 17:00 uur starten. Voor de demonstratie wordt grote media dekking verwacht, aangezien de meeste nationale en internationale media al eerder de stad zijn binnengekomen.


Photocredit: Moroccoworldnews

© Redactie 2017
marokko
demonstratie
al hoceima
casablanca
rabat
fez
activisten
20 juli
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi