Al Hoceima: autoriteiten ontkennen dood van jonge demonstrant

marokko
104
21 jul '17
De 25-jarige Imad El Attabi raakte gisteren ernstig gewond doordat hij hard op zijn hoofd werd geraakt door een voorwerp.

Er is nog veel onduidelijkheid over dit incident. Enkele media claimen dat hij deelnam aan de demonstratie, terwijl weer anderen claimen dat hij niet deelnam aan de demonstratie en onderweg naar huis was vanaf zijn werk. Over de oorzaak van zijn ernstige verwonding is ook geen consensus tussen de media en de lokale autoriteiten. Zo geeft Al Yaoum24 aan dat hij gewond is geraakt door "de gewelddadige interventie van de ordetroepen" en zeggen de lokale autoriteiten dat hij gewond is geraakt door "stenengooiende demonstranten". 

Er circuleert tevens dat de jongen inmiddels is overleden, dit wordt echter sterk tegengesproken door de autoriteiten. Imad zou vanochtend in comateuze toestand zijn overgevlogen naar het militaire ziekenhuis Mohammed V in Rabat. "Zijn toestand is stabiel, in tegenstelling tot de informatie die in dit verband wordt verspreid", aldus de lokale autoriteiten van Al Hoceima en geciteerd door het Marokkaanse persbureau MAP. Lefr360 meldt dat zij contact hebben gehad met een bron in het militaire ziekenhuis en dat ook die meldt dat de jongen niet is overleden. Zijn toestand zou volgens de bron ernstig zijn, maar wel stabiel. 

De lokale autoriteiten meldden ook dat zij een onderzoek hebben geopend naar de oorzaak van de ernstige verwondingen van Imad. 

Er werden foto's van de gewonde Imad gedeeld op sociale media, die zijn hier te bekijken (let op, niet voor de gevoelige kijker!).

Er werd ook melding gedaan van tientallen gewonden bij de ordetroepen door het gooien van stenen door demonstranten en van gewonden aan de kant van de demonstranten. Een politieagent en een lid van de nationale veiligheidsdienst zijn er ernstig aan toe en ook zij zijn vanochtend overgevlogen naar het militaire ziekenhuis Mohammed V in Rabat. Hun toestand is stabiel.

© Redactie 2017
marokko
al hoceima
demonstratie
verwond
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi