Afrika Cup vanaf 2019 gespeeld in juni, aantal landen van 16 naar 24

marokko
4
21 jul '17
Een hele belangrijke beslissing werd er onlangs genomen op het CAF symposium, gehouden in de Marokkaanse hoofdstad Rabat.

Gisteren werd er een beslissing genomen in het kader van de verbeteringen die men wil realiseren voor het Afrikaanse voetbal. De continentale voetbalbond CAF bepaalde dan ook dat hun belangrijkste toernooi vanaf heden niet meer midden in het seizoen plaatsvindt maar in de maand juni. Dit betekent dan ook meteen minder zorgen voor vele Europese clubs die hun sleutelspelers in die periode altijd moesten missen.

De andere beslissing van formaat die genomen werd was het aantal landen wat deelneemt aan het toernooi. Voorheen waren dit namelijk 16 landen, maar met ingang van 2019 zullen dat er maar liefst 24 zijn.

De komende editie vindt plaats in Kameroen. Marokko is groepsgenoot van het gastland, door het verhogen van het aantal deelnemers moet Marokko dus wel als eerste of tweede eindigen in de kwalificatiegroep. Immers slechts één ander land uit die groep kan zich nog plaatsen aangezien Kameroen automatisch al geplaatst is vanwege de hosting.

© Redactie 2017
marokko
africa cup
2019
juni
landen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?