Marokkaanse rechtbank geeft 7 minderjarige meisjes celstraf wegens terreurgerelateerde handelingen

marokko
10
23 jul '17
Het Hof van Beroep in Salé heeft donderdag zeven minderjarige meisjes tussen de twee en vijf jaar gevangenisstraf opgelegd wegens terreurgerelateerde handelingen, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

De minderjarige meisjes/vrouwen zijn tussen de 15 en 17 jaar oud. De rechtbank heeft de hoofdverdachte tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld en vier jaar gevangenisstraf opgelegd aan drie andere verdachten. Twee andere verdachten kreeg drie jaar gevangenisstraf en één andere verdachte kreeg twee jaar gevangenisstraf.

De groep vrouwen werd in oktober gearresteerd voor het vormen van een terroristische cel die terroristische daden wilde plegen, het werven van anderen om terroristische aanslagen te plegen en het plannen van zelfmoordaanslagen in verschillende regio's van het Koninkrijk. In totaal zou de terroristische cel uit 10 vrouwen bestaan.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gezegd dat de groep "beoogde de aanwezigheid van vrouwen te vergroten in de terroristische groep Daesh".

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2017
marokko
salé
daesh
minderjarig
meisjes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?