Salé: 305 miljoen dirham voor de heropbouw van 'Souk Assalihine'

marokko
0
25 jul '17
De gemeenteraad van Salé heeft onlangs een partnerschapsovereenkomst goedgekeurd voor de heropbouw van 'Souk Assalihine' in het arrondissement van Tabriquet voor de geschatte totale kosten van 305 miljoen dirham.

'Souk Assalihine', waar hout, meubels en schroot wordt verkocht,  werd eind juni bijna totaal verwoest door een grote brand.

De rehabilitatie en constructie van deze souk wordt gefinancierd door het ministerie van Islamitische Zaken (185 miljoen), de Raad van de regio Rabat-Salé Kenitra (30 miljoen), de Prefectuur Salé (10 miljoen), het Nationaal Initiatief voor Menselijke Ontwikkeling (NHRI) en de gedelegeerde autoriteit (10 miljoen).

De betrokkenen bij dit project, dat zich uitstrekt over een periode van 36 maanden vanaf de datum van ondertekening van de overeenkomst, zullen verantwoordelijk zijn voor de bouw, de ontwikkeling van het winkelcentrum, de installatie van wegen en de ontwikkeling van groene ruimten, parkeerplaatsen, openbare pleinen en sportfaciliteiten in de buurt, ruimte voor bloemisten en wijziging van de gemeentelijke netwerken.

© Redactie 2017
marokko
salé
souk assalihine
heropbouw
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?