Luchtvaartveiligheid: Samenwerking tussen Marokko en Groot-Brittannië

marokko
0
27 jul '17
De twee landen hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend om hun inspanningen te combineren om bedreigingen voor de luchtvaartveiligheid aan te pakken. Een partnerschap dat de bevoorrechte positie van Marokko verstevigt.

Marokko en Groot-Brittannië versterken hun bilaterale samenwerking op het gebied van de beveiliging van de burgerluchtvaart, meldt het dagblad Le Monde. Er is een memorandum van overeenstemming ondertekend tussen deze twee landen. Het doel is om inspanningen te combineren en relaties te versterken om bedreigingen voor de beveiliging van de burgerluchtvaart aan te pakken. Dit is noodzakelijk omdat het aantal Britse toeristen die Marokko bezoeken elk jaar groeit.

Dit memorandum is het resultaat van diverse werkbijeenkomsten met relevante afdelingen, waaronder leden van het Nationaal Veiligheidscomité voor Burgerluchtvaart, alsmede vertegenwoordigers van de Britse kant. De implementatie van dit mechanisme zal het mogelijk maken om samenwerkings- en bijstandsacties op het gebied van de beveiliging van de burgerluchtvaart te ontwikkelen door middel van de organisatie van regelmatige vergaderingen voor de uitwisseling van ervaring en deskundigheid. Met name op het gebied van nieuwe technologieën, de organisatie van trainingen en de beoordeling van beveiligingsmaatregelen en procedures voor de 175 maandelijkse vluchten naar en van de luchthavens van de twee landen.

Deze samenwerking zal de bevoorrechte positie van Marokko in de Noord-Afrikaanse regio verstevigen betreffende de veiligheid en economische stabiliteit. Het zal Marokko's imago versterken als een uitstekende en veilige toeristische bestemming.

© Redactie 2017
marokko
luchtvaartveiligheid
samenwerking
groot-brittannië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi