Interview: Jonge Marokkaanse Nederlander genomineerd voor Accenture Innovation Award

algemeen
25
27 jul '17
De 22-jarige Ouassim Bouhalhoul is met zijn systeem ‘ Zorgflex’ genomineerd voor een bijzondere prijs, de Accenture Innovation Award.

Salam aleykum Ouassim, zou jij jezelf eens kunnen voorstellen aan onze lezers?

Mijn naam is Ouassim Bouhalhoul, woonachtig in Den Haag en 22 jaar jong. Ik ben geboren en getogen in Nederland en mijn ouders komen uit Marokko. 

Waar komt jouw enorme gedrevenheid en ondernemerschap vandaan?

Mijn ondernemerschap begon met een grote gebeurtenis op mijn 9e levensjaar. Op dat moment werd er een hersentumor ontdekt bij mij.  Gelukkig goedaardig maar hoe dan ook moest de tumor uit mijn hoofd. Deze gebeurtenis heeft ervoor gezorgd dat ik per direct werd opgenomen in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Na ongeveer een half jaartje was ik weer instaat om terug te gaan naar de basisschool, echter moest ik door revalideren tot en met mijn 18e levensjaar.

Terug op de basisschool merkte ik dat mijn interesse voor school minder was geworden, niet te verwarren met interesse voor kennis. Ik begon minder aandacht te besteden aan school gerelateerde opdrachten en meer zelf te leren. Ik kwam zoveel kennis tegen, ik wilde het allemaal leren: ondernemen, software maken, marketing en ga zo maar verder.

Eenmaal op de middelbare school vroeg mijn directrice of ik een ontwerp wilde maken voor het toetsenboekje. Ik ging naar huis, maakte het ontwerp binnen een uurtje en verdiende er 80 euro mee, dat was het allereerste moment dat ik realiseerde dat ik geld kon verdienen als ondernemer.

Ik sleurde mijn moeder mee naar de Kamer van Koophandel (omdat ik minderjarig was) en registreerde mijn eerst eenmanszaak. Met deze eenmanszaak maakte ik ontwerpen en websites om zo een leuk zakcentje te verdienen naast mijn studie.

Hoe is Zorgflex tot stand gekomen?

Op mijn 19e werd het allemaal een stuk serieuzer, ik registreerde mijn eerste B.V. bij de Kamer van Koophandel. De naam van het bedrijf was eerst EatHalal.nl daarna JustHalal en daarna BestelHalal, JustEat.nl was namelijk niet zo blij en om ruzie te voorkomen besloten mijn drie partners en ik maar om de naam te wijzigen. Wij hadden grote investeerders aangetrokken zoals Michiel Muller en Marc Schröder, bekend van Tango, Route Mobiel en Picnic. 

Na ongeveer een jaar hadden wij besloten om de onderneming te verkopen aan onze concurrent Thuishalaleten.nl. Daar begint het verhaal van ZorgFlex. De directeur van Thuishalaleten is tevens directeur van een succesvolle thuiszorg organisatie. De directeur vroeg of ik aan wilde blijven om de transitie van BestelHalal naar Thuishalaleten te regelen. Na een aantal weken op het kantoor van Thuishalaleten vertelde zij mij over de problemen die zij op IT gebied ondervind in de zorg. 

De systemen beschikbaar zijn meestal peperduur, niet meer up-to-date met de eisen van zorgmedewerkers nu en niet sociaal, bedoelend dat de cliënt niet op de hoogte wordt gebracht middels het systeem wat voor zorg er is en wanneer de cliënt zorg kan ontvangen. Hierdoor hebben de thuiszorg organisaties vaak geen toegang tot de systemen en technieken die de grote thuiszorg organisaties wel hebben. Daarnaast worden thuiszorg organisaties geforceerd om met oude arbeidsintensieve technieken zoals Microsoft Word en Excel te werken. Dit terwijl de Inspectie voor de Gezondheidszorg wel verwacht dat de zorg bij alle thuiszorg organisaties hetzelfde is. Een mooie aanvulling van ZorgFlex is ook kwaliteit beheer en het bijhouden van rapportages hierdoor kan een zorgprofessional bijvoorbeeld goed de voortgangen vaan een wond bijhouden en worden  doelstellingen beter gedefinieerd.
Wat is Zorgflex precies?

ZorgFlex gaat veranderingen brengen in de bureaucratie, papierwerk en monopolie! Onze missie is vrij simpel. Het is om de kloof tussen administratieve lasten en kwaliteitszorg voor cliënten te vullen door gebruikersvriendelijke en betaalbare cloud software aan te bieden. Dit zorgt ervoor dat zorg efficiënter geleverd kan worden aan de cliënten en uiteindelijk zorg goedkoper wordt. Zo kan de thuiszorg organisatie zich focussen op hetgeen waar ze echt goed in zijn, namelijk het leveren van zorg.

Je bent met Zorgflex genomineerd voor de Accenture Innovation Award, hoe is dat zo gekomen?

Een goede vriend van mij en tevens mede ondernemer in de IT sector hoorde laatst dit verhaal en was hier zo geïntrigeerd door dat hij mij nomineerde voor de Accenture Innovation Award.

De Accenture Innovation Awards is een jaarlijks terugkerende innovatiewedstrijd voor de meest innovatieve Nederlandse producten, diensten en concepten. ZorgFlex is aangemeld voor de categorie Gezondheid & Welzijn.

Hoe kunnen onze leden jou daarbij ondersteunen?

Tot en met 20 oktober 2017 kan er gestemd worden om de favoriet binnen de diverse categorieën. Wij hopen natuurlijk dat ZorgFlex nummer 1 wordt in de categorie Gezondheid & Welzijn. Er kan op ons gestemd worden door naar de volgende link te gaan: https://innovation-awards.nl/innovation/zorgflex/.  

Vervolgens is er een gele knop met de tekst: 'Vote for this innovation'. Je moet vervolgens inloggen met jouw social media account en klik vervolgens op de knop: 'Vote'. Wees gerust er zal niks geplaatst worden op jouw social media, dit is slechts ter verificatie dat het om een echte persoon gaat.


Wil je meer weten over Zorgflex, dan kun je dat hier bekijken: https://www.zorgflex.nl

© Redactie 2017
interview
zorgflex
accenture innovation award
ouassim bouhalhoul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi