Marokko zet subsidie in om buitenlandse filmproducties aan te trekken

marokko
1
29 jul '17
De Marokkaanse regering heeft aangekondigd dat het een ontwerpbesluit heeft aangenomen waarin een subsidie wordt vastgesteld voor buitenlandse filmproducties die in Marokko zijn opgenomen, met als doel het aantal producties te verdubbelen.

Deze fiscale maatregel, die afgelopen donderdag werd aangenomen, zal de productiebedrijven in staat stellen om 20% van hun uitgaven tijdens de opname van een film of een serie in Marokko te verhalen, verklaarde de directeur van het Marokkaanse Cinematografische Centrum (CCM), Sarim Fassi-Fihri.

Regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi, geciteerd door het Marokkaanse persbureau MAP, verwelkomde de goedkeuring dat "impact heeft op het imago van het Koninkrijk in het buitenland, de aantrekkelijkheid voor buitenlandse investeringen in het werkveld vergroot en werkgelegenheidskansen biedt".

In 2016 werden zo'n 20 buitenlandse speelfilms en 15 televisieseries gefilmd in Marokko, meldt H24. Bij de poorten van de woestijn is de stad Ouarzazate al lange tijd een populaire bestemming, vooral voor grote Amerikaanse producties, dankzij de talrijke cinematografische studio's.

Marokko wordt op dit moment echter geconfronteerd met een crisis in de sector met lege studio's tot gevolg. Met deze maatregel hoopt de regering de filmindustrie in Marokko weer uit het slop te trekken.

© Redactie 2017
marokko
film
subsidie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi