Nieuw provinciaal ziekenhuis in Midelt in gebruik genomen

marokko
3
31 jul '17
De gezondheidszorg infrastructuur in de provincie Midelt is versterkt met de ingebruikname van het nieuwe ziekenhuis in Er-Rich.

Het nieuwe provinciale ziekenhuis, ingehuldigd door de minister van Volksgezondheid, Houcine El Ouardi, heeft meerdere eenheden toegewijd aan algemene geneeskunde, gynaecologie en kindergeneeskunde, naast een eerste hulp afdeling, twee radiologie kamers en een operatie kamer.

Het bevat ook een laboratorium uitgerust met moderne apparatuur, een mortuarium en een apotheek, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

Het ziekenhuis zal zijn diensten aanbieden aan meer dan 122.000 mensen in overeenstemming met het gezondheidsbeleid die de medische diensten dichter bij de bewoners wil brengen, de druk op andere ziekenhuizen in de regio wil laten afnemen en de territoriale ongelijkheden wil verminderen.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zal de zorgverlening in de regio Drâa-Tafilalet worden versterkt na de inhuldiging van dit nieuwe provinciale ziekenhuis in Midelt en het lokale ziekenhuis in Kelâat Mgouna, alsmede de lancering van de bouw van een provinciaal ziekenhuis in Tinghir.

© Redactie 2017
marokko
midelt
ziekenhuis
infrastructuur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi