DGSN neemt nieuwe maatregelen bij wervingsprocedure om fraude te voorkomen

marokko
0
1 aug '17
Abdelatif Hammouchi, hoofd van het Directoraat-Generaal van de Nationale Veiligheid (DGSN) heeft verschillende nieuwe maatregelen ingesteld om te voorkomen dat valse documenten worden gebruikt om een baan bij de veiligheidsdiensten te bemachtigen.

Volgens de krant Al Massae is het doel van deze nieuwe maatregelen om meer transparantie te geven aan de manier waarop mensen worden aangeworven. Het DGSN zal ook gebruik maken van een nieuwe technologie om het verificatieproces te herzien.

Hammouchi benadrukte het belang van het nauwkeurig onderzoeken van de aanvragen van kandidaten om te vermijden dat mensen valse certificaten en diploma's gebruiken. Engels is bijvoorbeeld een van de vereisten om het wervingsproces te kunnen doorlopen.

Deze actie zal niet alleen de huidige kandidaten beïnvloeden, maar ook degenen die eerder met succes valse documenten hebben gebruikt om banen te krijgen.

Dezelfde bron voegde eraan toe dat DGSN op 24 september een wervingstest heeft gepland voor 5540 posities in Rabat en andere steden in het Koninkrijk.

© Redactie 2017
marokko
dgsn
werving
maatregelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?