Fez: Vrouw besteelt aanstaande verloofde en doet valse aangifte van beroving

marokko
1
2 aug '17
Een jonge vrouw uit Fez zal waarschijnlijk flink moeten boeten voor haar hebzucht naar geld en haar leugens tegen de politie.

De jonge vrouw uit Fez stond in contact een jongeman uit één van de Golfstaten. Zij kreeg van hem een bedrag van 40.000 dirham toegezonden via een transferbureau voor de voorbereiding van hun verloving.

Geholpen door twee vriendinnen bedacht ze een overval en deed hiervan aangifte bij het politiebureau. Volgens het scenario dat ze had verzonnen, hadden twee mannen op een motorfiets haar op een boulevard verrast en haar van haar handtas (met daarin de toegezonden som geld) en mobiele telefoon bestolen.

Voor het politieonderzoek naar deze overval bekeek de politie camerabeelden die waren opgenomen op de betreffende boulevard. Ze zagen daarop dat een motorfiets die overeenkwam met de beschrijving van het 'slachtoffer' aan haar voorbij reed, maar zonder haar te beroven. Uit het onderzoek bleek ook dat de jonge vrouw ongeveer 14.000 dirham had uitgegeven.

Geconfronteerd met deze bevindingen bekende de vrouw al snel. Zij werd, samen met haar twee medeplichtige vriendinnen, gearresteerd en in bewaring genomen, meldt Lefr360.

© Redactie 2017
marokko
fez
besteelt
verloofde
valse
aangifte
beroving
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi