Schokkende video van slechte conditie slachthuis in Berkane (video)

marokko
12
4 aug '17
Een schokkende video van een slachthuis ging deze week rond op social media, waarbij een medewerker van het slachthuis de kijkers meeneemt voor een rondleiding om de zeer slechte conditie te laten zien

Op de video zie je smerige vloeren en muren waar de verf vanaf bladdert, is er geen of enkel vuil water aanwezig en hangen er verroeste vleeshaken. De medewerker vraagt de kijkers om het vlees niet te kopen en te eten.

"We hebben geen toegang tot drinkwater en logistieke middelen," zei Kaouri, de vice-president, die door HuffPost Maroc werd geïnterviewd. Maar hij verzekert dat deze video de hele realiteit van het slachthuis niet weerspiegelt.

"Ze tonen maar een klein deel van het slachthuis, en wat je moet weten is dat al ons vlees wordt gecontroleerd door een dierenarts van ONSSA (de Marokkaanse Voedsel- en Warenautoriteit ). Burgers zijn niet in gevaar. Een tijdje geleden heeft een dierenarts een zieke koe afgewezen", zei hij.

De heer Kaouri erkende ook dat het slachthuis in Berkane niet aan de normen voldoet. "We hebben zojuist een conventie getekend met de provinciale raad om een nieuw slachthuis te bouwen dat aan nationale en zelfs internationale normen voldoet", zei hij.

Dr. Abdelghani Azzi, hoofd van de ONSSA afdeling m.b.t. de inspectie van dierlijke producten en gecontacteerd door HuffPost Maroc, bevestigde dat het probleem hetzelfde is in bijna alle slachthuizen in Marokko, niet alleen in Berkane.

Slechts vijf slachthuizen in Marokko die aan normen voldoen

Op 10 juli publiceerde de Rekenkamer een vernietigend rapport over de slechte staat van de slachthuizen in Marokko. "Het rapport wijst bijvoorbeeld op het gebrek aan drinkwater in bepaalde slachthuizen, roestige haken of zelfs de afwezigheid van koelwagens", meldde TelQuel, die het rapport heeft geanalyseerd.

"De apparatuur en faciliteiten van de slachthuizenen, inclusief haken, rails en lieren die de karkassen van geslachte dieren hanteren, lijden aan significante oxidatie, een situatie die vaak wordt verergerd door gebrek aan onderhoud". Het rapport wijst erop dat er slechts vijf slachthuizen in het hele land zijn die aan alle normen voldoen.


De schokkende video van de medewerker van het slachtoffer is hier te zien (let op, niet voor gevoelige kijkers): https://www.facebook.com/Nadordays2/videos/1637193216353002/

© Redactie 2017
marokko
berkane
slachthuis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?