Zeven nationale onderwijsambtenaren geschorst voor verduistering van fondsen

marokko
10
5 aug '17
Het ministerie van Onderwijs heeft zeven nationale onderwijsambtenaren geschorst en hun salaris bevroren, zij worden beschuldigt van het verduisteren van fondsen van het mislukte onderwijs noodplan van 2009-2012.

"Naast de schorsing zijn hun salarissen bevroren tot ze voor een tuchtraad verschijnen en de rechter een uitspraak kan doen", vertelde een ambtenaar van het ministerie van Onderwijs aan Telquel.

De krant Al Massae meldde eerder deze week al dat een dozijn personen in het nationaal onderwijssysteem onderzocht werden en dat tal van verduisteringshandelingen tijdens de implementatie van het noodplan hadden plaatsgevonden.

Sommige onderwijsambtenaren deelden contracten uit in ruil voor commissies, volgens de krant, die schat dat deze deals hebben geleid tot het verlies van "miljoenen" dirham.

De Nationale Brigade van de Justitiële Politie (BNPJ) bereidt een rapport voor over het onderzoek, dat zal worden voorgelegd aan het openbaar ministerie als het klaar is, voegde Al Massae toe.

Het onderwijs noodplan van 2012-2016 werd gelanceerd door de voormalige minister van onderwijs Ahmed Akhchichine, met een budget van 377 miljard dirham. De hervorming omvatte de (grotendeels onvoltooide) bouw van 373 basisscholen, waaronder 1700 klaslokalen in landelijke gebieden, 807 middelbare scholen en 350 kostscholen.

Van de 370 basisscholen die zouden worden gebouwd, zagen slechts 99 het daglicht, onthulde het ministerie en voegde eraan toe dat er maar 67 kostscholen in plaats van de geplande 350 werden gebouwd.

© Redactie 2017
marokko
onderwijsambtenaren
verduistering
fondsen
noodplan
onderwijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?