Marokkaanse bond FRMF doneert 2,22 miljoen dirham aan nabestaanden oud-voetballegende Dolmy

sport
1
6 aug 20:40
Al kort na het overlijden van de ex-international werd de toezegging gedaan, onlangs werd het bedrag persoonlijk overhandigd aan de naasten van Dolmy.
Abdelmajid Dolmy, in Marokko en daar buiten beter bekend als 'El Maestro', is niet meer. De oud-verdediger en speler van het Marokkaanse elftal overleed op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval. Zijn dood greep veel Marokkanen aan, zo ook de Marokkaanse voetbalbond FRMF.

Niet heel lang na zijn overlijden communiceerde de bond via haar officiële kanalen dat het de familie van Dolmy financieel bij ging staan. De volledige opbrengst van de Supercup-wedstrijd AS Monaco - Paris Saint-German (red. 29 juli te Tanger) werd hen beloofd.

Onlangs, zo melden verschillende Marokkaanse bronnen waaronder Al Akhbar, zochten leden van de bond de familie op om hen de gelden te overhandigen. Van de bond zelf kregen ze 2,22 miljoen dirham, daar bovenop kwam nog een donatie van ruim 600.000 dirham van een Marokkaans telecombedrijf.

Dit bedrag werd in de vorm van bankcheques verdeeld over de weduwe des huize en de 4 kinderen die Dolmy nagelaten heeft.
marokko
dolmy
frmf
donatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
wk voor clubs
doden
trump
wydad casablanca
eredivisie
amsterdam
al jazira
mbark boussoufa
pvv
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir