Rabat: tientallen politieagenten gestraft voor sabotage bodycams

marokko
17
6 aug '17
Tientallen politieagenten werden onlangs gestraft voor het opzettelijk uitschakelen van bodycams die zijn opgezet om corruptie te bestrijden.

De Koninklijke Gendarmerie in Rabat heeft onlangs besloten administratieve en disciplinaire sancties op te leggen aan tientallen politieagenten. Uit een onderzoek bleek dat ze opzettelijk de camera's op de borst van hun uniform uitschakelden die als doel hadden corruptie binnen de politiegelederen tegen te gaan, rapporteert Assabah in zijn weekenduitgave.

De krant meldt dat deze politieagenten tegen de lamp liepen na een interne audit uitgevoerd door een commissie onder leiding van de 'Algemene staf van de Koninklijke Gendarmerie'.

Het doel van deze audit was het gebruik van de bodycams te evalueren die op de borst van agenten van de motorbrigade waren vastgezet om hun interventies op te nemen en zo corruptie tegen te gaan.

De audit was niet aangekondigd en toen men vroeg om toegang te krijgen tot de gegevens van de camera's om o.a. de duur van het gebruik te evalueren, bleek dat enkelen de bodycams al langere tijd niet gebruikten en doelbewust hadden uitgeschakeld.

Geconfronteerd met deze waarneming reageerden de regionale leiding van de Koninklijke Gendarmerie op hun beurt met sancties om ervoor te zorgen dat de agenten de camera's op hun borst voortaan wel gebruiken.

© Redactie 2017
marokko
rabat
gendarmerie
bodycams
sabotage
sancties
motorbrigade
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?