Belgische man en twee zonen al 2 weken vastgehouden in Agadir

marokko
20
7 aug '17
Een vader uit Binche (Henegouwen) en zijn twee zonen van zestien en twintig jaar worden vastgehouden in de Marokkaanse badplaats Agadir na een aanvaring met een animator van het hotel waar zij in verbleven.

Het gezin, Marjorie, Daniel en hun twee zoons Nicolas en Corentin gingen voor 10 dagen op vakantie naar Agadir. 

Marjorie vertelde aan RTL info: "Na negen perfecte dagen vol ontspanning en amusement is het de dag voor ons vertrek helemaal fout gelopen. Nadat een animator van ons hotel een van zijn vrouwelijke collega’s had geslagen, sprak mijn man hem erop aan. Vrouwen slaan, dat doe je niet. Vervolgens is de animator beginnen te drinken, heel veel te drinken om vervolgens met iedereen ruzie te zoeken. Toen is alles uit de hand gelopen. Wij zijn toen vertrokken voor het erger werd. We zijn naar de receptie gegaan om ervoor te zorgen dat iemand tussenbeide zou komen.” 

Marjorie heeft toen gevraagd om met de directeur van het hotel te spreken, om een klacht in te dienen over het gedrag van de animator. De directeur zou hen hebben aangehoord en hen vervolgens nog een goed verblijf hebben gewenst. Vervolgens zou hij echter naar de politie hebben gebeld om de Belgen te beschuldigen. “Kort na de middag [op 25 juli], we waren net iets aan het eten, kwamen er enkele agenten op ons af en ze arresteerden mijn man en mijn twee zonen.”

Bijna twee weken later is de situatie amper veranderd, zegt Marjorie tegen de kranten van Sudpresse. Marjorie mocht naar België terugkeren, maar haar echtgenoot en twee zoons moesten achterblijven, hun paspoorten werden ingenomen.

Ze heeft inmiddels zeker honderd telefoontjes gepleegd om een oplossing te vinden, maar zonder resultaat. De officier van justitie stelde aanvankelijk een schikking voor: de animator zou zijn aangifte intrekken als de Belgen zijn ziekenhuiskosten zouden betalen. Maar nu wordt er iets anders gezegd, aldus Marjorie. Zelfs als er een regeling wordt getroffen, kan de officier besluiten haar man en zonen te vervolgen. "Er wordt zelfs gesproken over celstraffen".

Marjorie benadrukt verder dat de beschuldigingen niet kloppen. Haar gezinsleden gingen naar de receptie om de situatie juist niet te laten escaleren, zegt ze. Bovendien zouden de getuigenissen opeens zijn veranderd. Getuigen melden nu namelijk dat Daniel een tafel naar het slachtoffer zou hebben gegooid, terwijl in eerste instantie de jongste zoon daarvan werd beschuldigd, aldus Marjorie. Volgens de vrouw heeft haar man de animator enkel een duw gegeven.

Bron: Nieuwsblad.be
Foto: RR

© Redactie 2017
marokko
agadir
vast
animator
onenigheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?