Groep migranten sprint grens over naar Spaanse enclave Sebta (video)

marokko
2
7 aug '17
Vanochtend vroeg renden een groep Sub-Sahara migranten bij grensovergangspunt Tarajal de grens over naar de Spaanse enclave Sebta.

"De Sub-Sahara migranten hebben het dubbele hek in Sebta niet bestormt, maar ze kwamen rennend in een groep, strak naast elkaar en maakten de oversteek bij de Tarajal-passage", zei de Spaanse Guardia Civil. Het grensovergangspunt Tarajal wordt veelal gebruikt door de zogenaamde 'mules', die op hun rug goederen naar en uit Sebta dragen.

Deze nachtelijke sprint verraste de agenten die, overweldigd, de migranten niet konden houden. "Er zijn hier al heel lang geen pogingen geweest", zei een woordvoerder van de Guardia Civil. Eenmaal in Sebta stuurde de Spaanse politie hen naar een tijdelijk ontvangstcentrum voor migranten (CETI).

Hoeveel migranten het lukte precies lukte om de oversteek te maken is niet geheel duidelijk. Het Spaanse Rode Kruis tweette in eerste instantie dat 300 migranten de oversteek hadden gemaakt. Later tweette zij dat zij 187 migranten hadden geholpen, waarvan er 4 naar het ziekenhuis werden doorverwezen. Het persbureau AFP spreekt over minimaal 187 migranten.

De druk op de grensovergangen van Marokkaans grondgebied naar Spaans grondgebied lijkt steeds hoger te worden. Regelmatig zijn er bestormingen bij zowel Melilia als Sebta en deze week werd al bekend dat migranten nu ook per jetski de oversteek maken.

Youtube link

Videocredit: FaroTV Ceuta

© Redactie 2017
marokko
sebta
migranten
oversteek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?