Marokkaanse migranten gevangen in Libië roepen om hulp (video)

buitenland
23
9 aug '17
Een groep van 260 Marokkaanse migranten die in Libië zijn gevangen, hebben de Marokkaanse autoriteiten opgeroepen om hen te helpen terug te keren.

In een video op Youtube legt een jonge Marokkaanse migrant de situatie van de groep in Libië uit. Ze zitten daar momenteel in bewaring bij het 'Libische Agentschap voor de bestrijding van illegale immigratie' van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Tripoli, meldt Moroccoworldnews.

De jonge migrant zegt dat de groep al vijf maanden in Libië vast zit en dat de Marokkaanse autoriteiten de nodige maatregelen niet hebben genomen om ze thuis te brengen.

"De Marokkaanse ambassade heeft niets voor ons gedaan. Alle andere ambassades kwamen hun burgers eruit halen, behalve onze eigen ambassade", zei hij.

De man voegde eraan toe dat hun vingerafdrukken door het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn afgenomen, maar er geen verdere concrete stappen zijn genomen om hen naar huis te brengen.

"We vragen de ambassade om iets te doen. Er zijn oude en minderjarige mensen onder ons", zei de migrant.

"We hebben hier Ramadan en Eid al-Fitr doorgebracht. En nu nadert Eid al-Adha. Vind alstublieft een oplossing voor ons".

Youtube link

© Redactie 2017
libië
marokkanen
migranten
gevangen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi