Marokkaanse Voedsel- en Warenautoriteit ONSSA maakt zich geen zorgen over besmette eieren

marokko
10
9 aug '17
De Marokkaanse Voedsel- en Warenautoriteit ONSSA meldt in een vandaag uitgegeven persbericht dat zij zich geen zorgen maken over met fipronil besmette eieren.

"Geen producten op basis van fipronil zijn geregistreerd in Marokko, noch in de landbouw noch bij dieren waarvan de producten bestemd zijn voor menselijke consumptie, onder andere in pluimvee", aldus het persbericht van ONSSA.

ONSSA merkt op dat de giftige stof fipronil alleen is toegestaan bij honden en katten als een diergeneesmiddel voor de behandeling van externe parasieten.

ONSSA geeft ook aan dat zij de zaak betreffende het onttrekken van besmette eieren uit bepaalde Europese landen (waaronder Nederland) volgen en stellen de consument gerust betreffende de kwaliteit en veiligheid van eieren op de nationale markt.

Volgens dezelfde bron importeert Marokko geen eieren voor consumptie, behalve kleine hoeveelheden die tijdens Ramadan 2016 werden geïmporteerd na de opkomst in Marokko van vogelgriep. De productie van ongeveer 5 miljard eenheden"omvat alle behoeften van de Marokkaanse consument, en zelfs voor export naar bepaalde Afrikaanse landen".

© Redactie 2017
marokko
onssa
eieren
fipronil
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?