'Heropen airport Jemen voor humanitaire hulp'

buitenland
0
10 aug 10:00
Vijftien hulporganisaties roepen de strijdende partijen in Jemen op om het belangrijkste vliegveld in hoofdstad Sanaa te heropenen.
Het vliegveld is al een jaar dicht, waardoor duizenden ernstig zieke patiënten het land niet kunnen verlaten en humanitaire hulp wordt belemmerd, schreven de organisaties, waaronder het International Rescue Committee woensdag in een gezamenlijke verklaring.

In Jemen zijn in de afgelopen drie maanden door een cholera-epidemie 1900 mensen overleden en naar schatting 400.000 mensen besmet geraakt, meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) eind juli. De Jemenitische autoriteiten schatten volgens de hulporganisaties dat al 10.000 mensen zijn overleden door aandoeningen waarvoor ze hulp probeerden te zoeken in het buitenland.

"Voor hulp in het buitenland moeten de Jemenieten nu alternatieve routes nemen" , stellen de hulporganisaties. Patiënten moeten daardoor vaak autoritten van tien tot twintig uur maken om een ander vliegveld te bereiken. Daarbij moeten ze bovendien vaak door gebieden rijden waar wordt gevochten.
© ANP 2017
jemen
humanitaire
hulp
vliegveld
heropenen
sanaa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
wk voor clubs
doden
trump
wydad casablanca
eredivisie
amsterdam
al jazira
mbark boussoufa
pvv
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir