Sebta: blokkade van goederenvervoer voor een week door 'migratiedruk'

buitenland
2
10 aug '17
Marokko en Spanje zijn onderling overeengekomen om voor een week de doorvoer van goederen per voertuig of te voet op te schorten bij grensovergangspunt Tarajal.
"De delegatie van de Spaanse regering heeft op woensdag 9 augustus besloten, in coördinatie met de Marokkaanse autoriteiten, om de doorvoer van goederen per auto of te voet naar Marokko voor een week op te schorten", meldt een verklaring van de Spaanse autoriteiten. 

Deze beslissing komt als gevolg van de toenemende druk van sub-Sahara migranten en men wil alle beschikbare agenten vrij houden om illegale immigratie tegen te gaan. Afgelopen maandag slaagde een groep van 187 sub-Sahara migranten er nog in om dit grensovergangspunt al rennend over te steken.

Grensovergangspunt Tarajal is in het verleden al eerder voor korte periodes gesloten geweest, met name door de constante problemen en het duw- en trekwerk van zogenaamde 'mules' (personen die goederen op hun rug de grens over dragen), een aantal keer zelfs met de dood tot gevolg door vertrapping. Maar dit is de eerste keer dat de doorgang van goederen en transporteurs wordt onderbroken door de "migratiedruk" van sub-Sahara migranten, aldus de autoriteiten van Sebta.
marokko
sebta
blokkade
goederenvervoer
migratiedruk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
ziekenhuis
arrestatie
chan 2018
drugs
overlijden
mishandeling
jamal sellami
wydad casablanca
frankrijk
amsterdam
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima