Exclusief: interview met naar Premier League getransfereerde Ahannach

sport
1
11 aug '17
Op 21-jarige leeftijd verkast de aanvaller rechtstreeks van de Jupiler League naar de Premier League om te spelen voor promovendus Brighton and Hove Albion.

Een opmerkelijke maar tegelijkertijd zeer uitdagende stap voor Ahannach die er een zeer succesvolle periode op heeft zitten in het Yanmar Stadion. Onze sportredactie stelde de aanvaller daarom ook de volgende vragen rondom deze transfer:

Gefeliciteerd Soufyan met deze verrassende overstap. Kun je ons in het kort vertellen hoe deze deal tot stand is gekomen?
"Ik wachtte in eerste instantie op interesse vanuit de Eredivisie, die bleef uit. In de periode daaropvolgend kreeg ik van m'n broers, die mij managen en vertegenwoordigen, te horen dat er belangstelling was vanuit de Premier League. Pas toen die belangstelling concreet werd drong het echt tot me door. Een aantal weken later vertaalde het zich tot het contract wat Brighton opstuurde. Zo is het allemaal gelopen. Niet lang daarna was de deal rond, vrij snel dus".

Je presteert al een tijd boven niveau bij Almere. Vorige zomer kon je ook verkassen, echter koos je er bewust voor om nog een seizoen te blijven. Hoe tevreden ben je met die keus van destijds?
"Vorig jaar bestond inderdaad ook de mogelijkheid om te vertrekken. Alleen zaten er niet echt clubs bij waar ik heel erg van overtuigd was. Bovendien had ik nog geen heel seizoen gespeeld, 38 wedstrijden volmaken was iets wat nog op mijn to-do lijst stond. Dit allemaal deed mij ertoe besluiten om m'n aflopende contract bij Almere te verlengen zodat ze ook nog wat aan me konden verdienen, win-winsituatie voor beide partijen. Meerdere redenen dus en als ik er zo op terugkijk dan is het uiteindelijk een goede keus geweest, ook omdat ik lekker in m'n thuisomgeving kon blijven".

Je bent pas 21 en gaat de komende seizoenen actief zijn in de competitie die misschien wel de meest ultieme voetbalbeleving uitstraalt. Wat voor plannen heeft de club met je, hoe waren bijvoorbeeld de gesprekken met de coach en technische staf nog voordat je de handtekening zette?
"Het is voor mijzelf ook nog even aanvoelen. Voor elke speler is het natuurlijk een droom om in grootste competitie van de wereld te spelen. Wat ik wel weet en dat is op basis van wat andere spelers die ook in Engeland hebben gespeeld me hebben verteld, waaronder Ousamma Assaidi, is dat het qua niveau en felheid echt wel zwaarder is. Mijn doelen op korte termijn zijn Engels-fit worden en aan proberen te haken bij het niveau van het voetballen hier. Dat is nu een beetje lastig inschatten aangezien ik meteen van de Jupiler League naar de Premier League vertrokken ben. Ik zal dan ook van alles moeten verwachten wat op m'n pad kan komen".

"De gesprekken met de trainer en de club waren heel goed. Ze hebben me meteen duidelijk gemaakt waarvoor ze me hebben gehaald en benadrukt dat ik langzaam gebracht ga worden en dat er geen druk op mij ligt om er direct te staan Zaak is nu om mezelf gestaag te ontwikkelen dit jaar, te integreren in dit land en m'n plekje te vinden binnen de club".

Wat zijn nu je doelen voor op de korte termijn en met welk gevoel ben je vertrokken bij Almere? Zijn er by the way nog bepaalde mensen bij de club of daarbuiten die je wil bedanken?
"Ik heb voor mezelf nog niet echt doelen op het moment. Reden hiervoor is dat ik eigenlijk een tussenstap mis. Normaal gesproken zou een transfer naar de Eredivisie voordat je in de Premier League terecht komt logischer zijn".

"Bij Almere ben ik met een heel goed en volmaakt gevoel vertrokken. Na ruim 2 seizoenen bijna wekelijks de show te hebben gestolen was het voor iedereen wel duidelijk dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. De tijd was gewoon rijp, om af te sluiten wil ik gewoon de club in z'n geheel bedanken".

© Redactie 2017
exclusief
interview
ahannach
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi